12xHolland homepage in Nederlands to 12xHolland homepage in Japanese

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002

2001

2000

Hirado

Organisatie

Contact

LinkTjerk Ridder (theater)Lees mijn 12xHolland dagverslag!

Tjerk Ridder (28) heeft gestudeerd aan de theaterscholen van Amsterdam (theatertechniek) en Utrecht (acteursopleiding). Hij studeerde moderne dans bij Wies Merkx en tap-dance bij Peter Kuit. Verder volgde hij van jongs af aan gitaar, drum- en zanglessen. In theaterprojecten combineert hij graag andere disciplines als muziek en dans/ beweging met spel. Het opzoek gaan naar verschillende werkelijkheden, verschillende manieren van communicatie boeien hem zeer. Hij laat zich inspireren door dieren. Sinds 1998 werkt hij voor Art in Rhythm. Art in Rhythm verzorgt seminars in binnen - en buitenland waarbij ritme en percussie centraal staan. Tjerk speelt dit seizoen in de voorstellingen Midsummernight Dream en Equus door De Paardenkathedraal.

Beknopt overzicht van zijn 12xHolland activiteiten:

  • Schoolworkshop Theater met o.a. een korte eigen solopresentation en groepsworkshops rondom 'Dieren' en 'Status'.
  • het formeren van een '12xHolland Gekidan (=theater groep)' in Hirado. Tjerk zal een stuk maken voor deze groep en deze dan ook instuderen. Het thema van het stuk verwijst naar Hirado, Holland. Het stuk zal worden gepresenteerd op 3 November tijdens het 'Hirado Culture Festival'.
  • het maken van een eigen solo.
  • het volgen van Nichibu danslessen (japans traditionele dans) bij een meesteres in Hirado.
  • bestuderen van de oude Kagura dansen en ceremonies.

bekijk enkele homepages met enkele andere activiteiten:


Copyright 2000-2011, Studio E, Amsterdam.
The material of this website may never be reproduced in any form without advance agreement by Studio E. Contact us here.