12xHolland homepage in Nederlands to 12xHolland homepage in Japanese

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002

2001

2000

Hirado

Organisatie

Contact

LinkArmand van den Hamer (dans)

Lees zijn 12xHolland dagverslag!


Armand van den Hamer (1974): eigentijdse dans

Professioneel choreograaf, danser en docent Armand van den Hamer studeerde in 2000 af aan het European Dance Development Center te Arnhem. Sindsdien maakt hij dansvoorstellingen met de meest verschillende mensen op de meest verschillende plaatsen. Varierend van een voorstelling in een oude mijn met dansacademie-studenten in Finland; een drakendans met kinderen uit een achterstandswijk in het Afrikamuseum; Een theatrale dansvoorstelling met mensen met en zonder een verstandelijke beperking in het theater; Een duet met Japanse danseressen op de Veluwe; etc. Regelmatig werkt hij samen met kunstenaars uit andere disciplines zoals muziek, beeldende kunst en theater. Naast de door hemzelf georganiseerde lessen geeft hij regelmatig les op o.a. Buitenkunst, een Jeugd Theater School, een Finse Dansacademie.

Inherent aan zijn werk is een focus op het mens zijn. Mensen die zich niet groter en beter voordoen dan ze zijn. Iedereen heeft zijn of haar eigen kwaliteiten maar ook zijn of haar beperkingen. Door met beide te werken ontstaat er een eerlijk drie dimensionaal beeld van degene die danst. Ook brengt hij graag verschillende culturele elementen bij elkaar binnen de dans. Zo combineert hij graag bewegingen uit Sumo-worstelen en Ballet, Tai-Chi en Amerikaanse postmoderne dans, Butoh en Nederlands theater, etc.

Beknopt overzicht van zijn 12xHolland activiteiten in Hirado:

  • Dansperformance eigen werk
  • Workshop en presentatie eigentijdse dans
  • Workshop 'Bloesemdans' ontspanningsmethode
  • Schooldansworkshop 'Fantasiedansen'
  • Kinderdansproject 'Sprookjeswereld'
  • Lessen volgen in Shodô (Japanese calligraphy) en Kyûdô (Japans boogschieten), interesse in Sumô (worstelen)


Copyright 2000-2011, Studio E, Amsterdam.
The material of this website may never be reproduced in any form without advance agreement by Studio E. Contact us here.